Maandag 22 augustus 2011 – Col de Pierre Carree

Gisterenavond moesten er nog wel de nodige herstelwerkzaamheden verricht worden aan diverse renners. Kopman Koos koos voor zijn eigen medicijn en sloeg de hand aan de roséfles. Peter schoot tijdens het diner diverse malen onder de tafel van de kramp in zijn benen (van het fietsen of van het lachen is nog de vraag). Huub had wat grondigere methoden nodig en werd door de ploegleider onder handen genomen. Deze had vorig jaar net een massagecursus gevolgd, welke nu goed van pas kwam. Het diner was overigens weer geweldig en goed verzorgd door onze topkok Gerard. Zelfs afruimen mogen we niet. Eigenlijk wilde we daarna nog gaan klaverjassen, maar omdat kopman Koos het een Kilo Utrecht Tango (uitgesproken op z’n Leids) spel vond werd dit al snel in de ijskast gezet, waar overigens wel andere dingen in stonden die we toen maar hebben ingenomen.

 

De volgende morgen werd de etappe van vandaag grondig doorgenomen. Huub en Ria hadden besloten om niet mee te fietsen, maar als verzorgingswagen mee te gaan. Strak om tien uur vertrok het peloton richting Col de Pierre Carree. Al bij de eerste bocht waren er twee renners zoek. Peter en kopman Koos hadden even niet op de wegkapitein gelet met als gevolg dat zij wat extra klimkilometers moesten maken. De wegkapitein was hard in zijn oordeel en zei dat deze extra klimkilometers weleens aan het eind van de dag konden gaan opbreken (en zo geschiedde). In gesloten peloton werd tot Les Gets gereden, waarna afgedaald werd naar Taninges. Daar voegden zich nog twee renners aan het peloton toe, te weten Fred en Henk alias de twee muppets. Deze vertelden dat ze onderweg in de afdaling een gevaar op de weg waren tegengekomen met een blauw wielertenue aan. Dit bleek achteraf onze “oude dameskapper” Peter te zijn. Vervolgens daalden we af naar Cluses, waar nog even de koffiestop plaats vond.

Na de koffiestop volgde de lange beklimming van 21 km naar Flaine (Col de Pierre Carree). Al snel werd in de beklimming de mannen van de knapen gescheiden, alhoewel  zat daar ook nog een vrouw tussen. Stephan, Marcel en Henk vormden gelijk de kopgroep, daarna volgde Robert-Jan, Fred en Karin. In de achterhoede reden Michel en Peter, die kopman Koos begeleidde. Het was een schitterende beklimming met fascinerende uitzichten. De temperatuur liep op tot 36 graden, wat voor vele een extra handicap was. Op 3 km onder de top stond een uitzinnige menigte ons aan te moedigen in de persoon van Huub en Ria (echt top). Als eerste was Marcel boven in 1 uur en 29 minuten. Op 1 uur en 31 minuten volgde Stephan. Daarna dachten we dat Henk, Fred of Robert-Jan zou komen, echter de verrassing van vandaag was, dat Karin door de bocht kwam op maar zes minuten van haar broer. Daarna bleef het 20 minuten stil en bereikte Robert-Jan de top. Henk volgde snel daarna. Fred (bevangen door de warmte) volgde daarna en als laatste Michel. Koos en Peter die ’s morgens al extra klimmeters hadden gepakt, vonden het 7 km voor de top genoeg en belandde vervolgens in de kroeg. Op de top van de Col de Pierre Carree zijn we uitstekend verzorgd door Huub en Ria die voor de nodige aanvulling zorgden van de vochthuishouding. In het restaurant annex kroeg waar Peter en Koos verbleven, hebben we vervolgens de pastamaaltijd genuttigd.

Na de lunch volgende de afdaling naar Taninges om de laatste klim van 12 km af te werken. Op weg naar Taninges viel de groep uiteen en werd huisregel nummer 1 overtreden: altijd de wegkapitein in de gaten houden en er niet voorbij gaan. Ondanks dat bij het ontbijt de route tot in detail was doorgenomen, nam de helft van het peloton de verkeerde afslag. Wegkapitein Marcel die zo flexibel is als een houtendeur hield zich aan het tourboek en het peloton viel uiteen. Peter, Karin, Stephan en Marcel bleven over en begonnen aan een schitterende beklimming door het bos terug naar Morzine. Uiteindelijk arriveerden we om 17.00 uur met 110 km op de teller en 2400 hm. Morgen staat er een rustdag op het programma of gaat er een klein rondje gereden worden. Wegkapitein Marcel stelde bij het diner zijn functie voor morgen als wegkapitein ter beschikking.  Al met al weer een topdag vandaag. Voor de volledige route zie: https://connect.garmin.com/activity/108634785 Compleet foto-overzicht: https://picasaweb.google.com/114254790470204993052/Maandag228#

Reacties zijn gesloten.