Rustdag

Na de zware etappe van gisteren stond er vandaag een rustdag op het programma of een ritje naar Thonon. Aangezien we zondag al als toetje richting Thonon waren gefietst had de wegkapitein maar even een alternatieve route uitgestippeld. Voordat we echter konden vertrekken moest kopman Koos nog wel even worden opgelapt. Na de massagebehandeling was hij er weer helemaal klaar voor. Daarna werd er grootonderhoud aan de fietsen gepleegd, wat natuurlijk de weergoden verzoeken is. Eenmaal opgestapt op de fiets begon het gelijk te regenen, maar dit bleek alleen boven ons chalet te zijn. Als eerste hindernis stond een berggeit op de weg die ons geen vrije doorgang verleende. Gelukkig had onze (ex)marinier Robert-Jan hier een oplossing voor. De geit hebben we echter niet meer teruggezien.

 

Het werd een heerlijk ontspannen “buurtsuper” ritje naar Les Gets, waarbij heel rustig werd gefietst en de renners ook nog oog hadden voor andere weggebruikers van het andere geslacht. Na een rondje door Les Gets daalden we weer af naar Morzine. In de afdaling kwam Rooky Koos als een vliegende Hollander het hele peloton voorbij. Na de pastamaaltijd in Morzine bij La Flamme, zette de wegkapitein de rit voort richting het meer van Montriond, waar nog even een aantal hoogtemeters werden meegepakt. Ik moet toegeven dat dit niet meeviel na een halve liter bier.

Vanavond worden er twee “verse”renners aangevoerd, die morgen mooi de hele dag het kopwerk kunnen verrichten. Dick en Jos succes morgen. Morgen staat de Koninginnenrit op het programma met twee echte Cols van de 1e categorie (Col de Ramaz) en van de buiten categorie (Col de Joux Plane) op het programma. Compleet foto-overzicht: https://picasaweb.google.com/114254790470204993052/Dinsdag23Augustus2011?authuser=0&feat=directlink

 

Reacties zijn gesloten.