Koninginnerit

Midden in de nacht arriveerden de twee “verse”renners (Dick en Jos) in het rennerskwartier. Dit moest natuurlijk gevierd worden, dus uiteindelijk werd het toch nog laat. Op woensdag stond de Koninginnerit op het programma met twee Cols: Col de Ramaz (1e categorie) en Col de Joux Plane (hors categorie). Van te voren stond vast dat Stephan die dag een serieuze aanval zou doen op de bolletjestrui. Wegkapitein Marcel deed er echter alles aan om dit te voorkomen. Als eerste probeerde hij al het etappeschema in de war te gooien door Col de Joux Plane uit het programma te schrappen. Deze actie werd echter verijdeld door de ploegleider.

Na het ontbijt, waarbij de wegkapitein de nodige boterhammen in de strot duwde van de nieuwkomers, kon er worden vertrokken naar Col de Ramaz met het volledige peloton. De eerste Col zou “gereserveerd” gereden gaan worden, aangezien er in de middag de Col van de buitencategorie op het programma stond. Binnen 1 km was het echter al raak en werd het volledige peloton uit elkaar gescheurd. De tweede actie van de wegkapitein was het verplaatsen van de bordjes “Col de Ramaz”, zodat Stephan de verkeerde afslag op werd gedirigeerd, waardoor een extra km bij kwam. Ook de andere renners hadden hier last van, maar werden door de loco’s de goede kant opgestuurd aangezien we deze dag in het clubtenue van het RCCT team reden en dus herkenbaar waren. Als eerste arriveerde Marcel op de top, gevolgd door Stephan, daarna Michel en vervolgens Karin. Na Karin arriveerde Jos, daarna Robert-Jan, vervolgens een glunderende Dick, die vooreen alleen de molshopen van de Katwijkse duinen had gezien. Bij het ontwaken deze morgen had hij de bergen al toegeschreeuwd en uitgedaagd (ik lust jullie rauw had hij uitgeroepen). Kopman Koos kwam na Dick binnen met  een hele verbetering van zijn prestatie op de Ramaz van vorig jaar. De rode lantaarn werd binnen gedragen door Huub en Ria, waarna we konden afdalen naar Mieussy, een schitterende lange afdaling met veel haarspeldbochten en donkere tunnels. In het algemeen klassement waren weinig veranderingen. In Taninges werd er de pastamaaltijd genuttigd. Na de maaltijd werd het peloton verdeeld in twee groepen. De eerste groep ging richting Morzine (Huub, Ria en Koos). De tweede groep ging richting Samoens om vervolgens de Col de Joux Plane te gaan beklimmen.

Marcel en Stephan waren voornemens om de beklimming van de Joux Plane binnen het uur te realiseren. Karin wilde graag een pr rijden. Het werd uiteindelijk een ware veldslag. De temperatuur was dusdanig opgelopen, dat je met je wielen bleef plakken aan het asfalt. Marcel heeft zelfs zijn remmen opengezet omdat hij dacht dat zijn remmen aanliepen. Bij de eerste bocht barste de strijd gelijk los. Marcel en Stephan reden de hele beklimming gelijk op met af en toe stuivertje wisselen voor de koppositie tot een halve km voor de finish. Marcel arriveerde als eerste de top in 59 minuten en 49 sec. Stephan in 1 uur rond. Beide waren flink in het rood gegaan, Marcel overwoog zelfs om 1 km voor de top om af te stappen en Stephan stortte bij aankomst uitgeput in het gras. Karin arriveerde in 1 uur en 5 minuten, zij was eveneens flink diep gegaan en viel huilend in de armen van haar broer. Daarna kwam Michel over de finish met de legendarische woorden: “wat een tyfus berg” in een tijd van 1 uur 13. Robert-Jan volgende in 1 uur 14 en Peter, die naarmate de week vordert steeds beter gaat rijden in een tijd van 1 uur 15. Daarna kwam belofterenner Dick binnen in een tijd van 1 uur en 20 minuten. Een megaprestatie. Halverwege de klim had hij zijn bidon nog even over hem heen gegooid in de veronderstelling dat dit water was. Het bleek echter sportdrank te zijn. Gevolg hij arriveerde met een hele zwerm wespen om hem heen. Vervolgens was het wachten op onze tempobeul Jos, die halverwege de klim aan twee dames had gevraagd om hun moutainbike te mogen lenen. Ook Jos was volledig in de verzuring geraakt en had kramp gekregen in zijn hamstrings en kwam binnen in 1 uur 34. Bij de finish werd hij door een dansende Dick binnengehaald. Misschien toch volgend jaar weer op een “dames” fiets met een triple proberen.

In het centrum van Morzine werden de fietsen nog even “afgetankt”. In de avond zullen er wel de nodige herstelwerkzaamheden aan de renners moeten plaatsvinden. Totaal van vandaag 85 km met 2100 hm. Gedetailleerde route: https://connect.garmin.com/activity/109119129 

 Foto’s https://picasaweb.google.com/114254790470204993052/Woensdag24Augustus2011?authuser=0&feat=directlink

Reacties zijn gesloten.