Rabo Beach Challenge 19 november 2011

Op het laatste moment besloten een drietal renners van het RCCT Cycling Team te gaan deelnemen aan de Rabo Beach Challenge 2011. Waarom ook niet? Het weer was goed dus wat wil je nog meer. Jos, Peter en Stephan vertrokken om 9.30 uur richting Scheveningen, waar de auto werd geparkeerd in de parkeergarage. Even snel de MTB’s┬ávan de fiestendrager afhalen en naar de pier rijden om te gaan inschrijven. De start zou om 11.00 uur plaatsvinden.

Even snel inschrijven, de rugnummers bevestigen en dan naar het strand voor het startschot. Van de ongeveer 900 ingeschreven renners, was onze startplaats helemaal in het achterveld met als gevolg, dat je er eerst honderden deelnemers moest gaan inhalen wil je een beetje “vrij” kunnen rond fietsen. In het startvak aangekomen bemerkte Jos dat zijn stuur enigzins scheef stond, aangezien hij het onderhoud van zijn materiaal voor aanvang van de wedstrijd had overgelaten aan Stephan met zijn timmermansoog.

Toen het startschot viel duurde het nog vele minuten voor we de startlijn passeerden en het inhalen kon gaan beginnen. Waar de kopgroep nog over een relatief vlak strand konden crossen, zaten wij dus al snel in geulen van de voorgangers te ploeteren. Regelmatig moest de oversteek worden gemaakt langs vloedlijn, wat met de nodige golven gepaard ging. Zelfs de waterdichte schoenen moesten er aan geloven.

Bij Savoy in Katwijk stond een uitzinnige menigte supporters op ons te wachten. Aangekomen bij het keerpunt in Noordwijk, konden we door ons sublieme loopvermogen toch een vijftigtal deelnemers passeren, waardoor we uiteindelijk de terugweg 8 minuten sneller aflegden dan de heenweg, waarbij anderen slechts 1 tot 3 minuten verschil tussen zat. De uiteindelijke tijden waren: Peter: 1.4831, Stephan 1.4834 en Jos 1.5025. Al met al een geslaagd evenement.

 

 

Reacties zijn gesloten.