De laatste loodjes

De laatste dag van deze fietsweek is afgesloten, dus vandaag ook de laatste nieuwsbrief. Vanwege de turbulente avond van gisteren, was de nieuwsbrief van donderdag niet op tijd klaar en is pas deze morgen op de site geplaatst. Vandaag stonden er nog twee colletjes op het programma, die wij eerder die week van de andere kant hadden beklommen, toen Dick en Jos er nog niet bij waren. Ook reden er twee gastrenners mee in het peloton te weten Henk en Fred alias de muppets.

  Verder lezen

The Day After

Eigenlijk weet ik niet goed waar ik mee moet gaan beginnen, aangezien er vandaag zoveel is gebeurd. Volgens het tourboek stond er vandaag een relatief kort ritje op het programma. Als eerste stond de Col D´Encranaz op het programma (een klim van 8 km) Van te voren was de stemming in het peloton dusdanig, na de zeer intensieve koninginnenrit, dat de eerste col van die dag “rustig” opgereden zou worden. Na twee bochten was het echter weer raak en werd het volledige peloton uit elkaar gescheurd.

Verder lezen

Koninginnerit

Midden in de nacht arriveerden de twee “verse”renners (Dick en Jos) in het rennerskwartier. Dit moest natuurlijk gevierd worden, dus uiteindelijk werd het toch nog laat. Op woensdag stond de Koninginnerit op het programma met twee Cols: Col de Ramaz (1e categorie) en Col de Joux Plane (hors categorie). Van te voren stond vast dat Stephan die dag een serieuze aanval zou doen op de bolletjestrui. Wegkapitein Marcel deed er echter alles aan om dit te voorkomen. Als eerste probeerde hij al het etappeschema in de war te gooien door Col de Joux Plane uit het programma te schrappen. Deze actie werd echter verijdeld door de ploegleider.

Verder lezen

Rustdag

Na de zware etappe van gisteren stond er vandaag een rustdag op het programma of een ritje naar Thonon. Aangezien we zondag al als toetje richting Thonon waren gefietst had de wegkapitein maar even een alternatieve route uitgestippeld. Voordat we echter konden vertrekken moest kopman Koos nog wel even worden opgelapt. Na de massagebehandeling was hij er weer helemaal klaar voor. Daarna werd er grootonderhoud aan de fietsen gepleegd, wat natuurlijk de weergoden verzoeken is. Eenmaal opgestapt op de fiets begon het gelijk te regenen, maar dit bleek alleen boven ons chalet te zijn. Als eerste hindernis stond een berggeit op de weg die ons geen vrije doorgang verleende. Gelukkig had onze (ex)marinier Robert-Jan hier een oplossing voor. De geit hebben we echter niet meer teruggezien.

  Verder lezen

Maandag 22 augustus 2011 – Col de Pierre Carree

Gisterenavond moesten er nog wel de nodige herstelwerkzaamheden verricht worden aan diverse renners. Kopman Koos koos voor zijn eigen medicijn en sloeg de hand aan de roséfles. Peter schoot tijdens het diner diverse malen onder de tafel van de kramp in zijn benen (van het fietsen of van het lachen is nog de vraag). Huub had wat grondigere methoden nodig en werd door de ploegleider onder handen genomen. Deze had vorig jaar net een massagecursus gevolgd, welke nu goed van pas kwam. Het diner was overigens weer geweldig en goed verzorgd door onze topkok Gerard. Zelfs afruimen mogen we niet. Eigenlijk wilde we daarna nog gaan klaverjassen, maar omdat kopman Koos het een Kilo Utrecht Tango (uitgesproken op z’n Leids) spel vond werd dit al snel in de ijskast gezet, waar overigens wel andere dingen in stonden die we toen maar hebben ingenomen.

 

Verder lezen

Le Grand Depart

Zondag 21 augustus, de ochtend begint al vroeg en flink luidruchtig! Om zeven uur galmde de Lawineboys al door het huis: Sex met die Kale!! Tijdens het ontbijt van half 9 zat er nu ineens niet 1 kale man, maar 4 kale mannen aan tafel (sorry Dick)!! Er moest van de Wegkapitein flink gestapeld worden, voor vele lastig, want het diner van gisteravond zat nog hoog (spinaziesoep, bonen, aardappelen, rollade en een heerlijk toetje).

Verder lezen

Zaterdag 20 augustus 2011

In de nacht van vrijdag op zaterdag vertok de tourkaravaan van het RCCT team richting Morzine. De ploegleider met de kopvrouw vertrok tegen de middag met de KLM naar Geneve. De eerste auto arriveerde om 13.00 uur de tweede om 14.30 uur en de ploegleider met kopvrouw om 15.30 uur. Als laatste arriveerde de materiaalwagen met twee nakende mannen erin, vanwege het ontbreken van een airco in de materiaalwagen.

Verder lezen

Donderdag 18 augustus 2011

Nog voordat de ploeg vertrokken is, heeft de ploegleider een telefoontje gekregen met de mededeling dat zijn meesterknecht positief is getest en niet mag starten in de tour. De ploegleider moest derhalve alle registers open trekken om deze meesterknecht te vervangen.

Na veel heen en weer bellen is het waarschijnlijk toch gelukt om een nieuwe meesterknecht aan te trekken in de persoon van Dick van Belen, die de klassementrijders naar de voet van de diverse cols kan brengen. Het is alleen nog even wachten tot hij definitief groen licht krijgt van zijn sponsoren. Namens de gehele ploeg heten we Dick dan ook van harte welkom.